Istoria companiei

Anul 1995, primul an.

Compania  Di&Trade  este prima care păşeşte pe piaţa climatizatoarelor.

Anul 1996.

Di &Trade oferă cumpărătorilor întreaga gamă de climatizatoare model TOSHIBA, atât pentru încăperi locative, cât şi pentru încăperi industriale.

 

Anul 1997.

            Di&Trade a lărgit spaţiul geografic a clienţilor săi. Climatizatoarele sunt instalate nu numai în raza municipiul Chişinău, dar şi pe teritoriul întregii ţări.

Anul 1998.

            Di &Trade  stabileşte relaţii de parteneriat cu concernele de top de pe piaţa de climatizare - СARRIER şi  FUJITSU General Limited.  Pe piaţa sunt furnizate primele climatizatoare de tip canal.  Compania noastră începe climatizarea încăperilor cu o suprafaţă de 200-300 m.p.

Anul 1999.

            Di &Trade furnizează primele sisteme-chiller de climatizare.

Anul 2000

            Di &Trade  începe colaborarea cu compania SYSTEMAIR, specializată pe  producerea echipamentelor de ventilare şi încălzire. Astfel  în cadrul companiei Di &Trade  apare o nouă direcţie de activitate, dezvoltată cu succes - ventilarea.

            Compania deschide propriul sector de producere a  conductelor de aerisire, un laborator de expertiză tehnică şi un centru autorizat de montare şi deservire.

Anul 2001

Di &Trade îşi lărgeşte sfera sa de activitate  datorită reprezentanţilor săi regionali şi deschide în or.Tiraspol prima sa filială - "Di &Trade Transnistria".

Anul 2002

            Di &Trade oferă clienţilor echipament pentru climatizarea blocurilor cu multe etaje cu un număr mare de încăperi  – sistemele  ultra-modulare  TOSHIBA MMS.

Anul 2003

Di &Trade lucrează asupra modernizării procesului de producţie şi dotează  atelierul de producere cu utilaj modern al firmei germane  RAS.

Anul 2004

            Di &Trade începe furnizarea primelor sisteme multizonale FUJITSU VRF AIRSTAGE, precum şi a celor mai performante sisteme de climatizare TOSHIBA, seria  DAISEIKAI.

Anul 2005

Di &Trade măreşte de zeci de ori  volumul de producere a conductelor de aerisire  - mai mult cu 20000 m.p.  pe lună.

Anul 2006

Di &Trade începe colaborarea cu una dintre cele mai mari companii transnaţionale  Midea Holding Co. Pe piaţă este furnizată întreaga gamă de climatizatoare de uz casnic si semi-industriale, care combină cu succes aşa parametri ca preţul, calitatea şi design-ul  modern.

Anul 2007.

Di &Trade devine partener al holdingului internaţional Ballu Industrial Group, fapt ce permite companiei să-şi lărgească substanţial sortimentul  competitiv al tehnicii de climatizare.

 Pentru prima oară pe clădirea sediului a fost instalat sistemul VRF – TOSHIBA, cu capacitatea totală de  răcire  mai mare  1 MW. 

Anul 2008.

                   Di &Trade continuă dotarea atelierului de producere  cu echipament modern, utilaj Trumpf (Elvetia) şi Tecna(Italia).  Se duc tratative de colaborare cu compania Belimo (Elveţia).

Anul 2009

Di &Trade deschide în or.Bălţi un nou filial al companiei - "Di&Trade Nord".

Automatizarea liniei de producere permite confecţionarea producţiei de ventilare cu destinaţie industrială de un nivel înalt şi în cantităţi mari.

 A fost incadrat sistemul de management al calităţii şi a fost obţinut certificatul internaţional  de corespundere  ISO9001:2008

Anul 2010

Di &Trade modernizează procesul de producere cu echipament elveţian Spiro şi trece la producerea conductelor de aerisire spiralate-înfăşurate şi  fitting-uri pentru ele.

 Di &Trade furnizează pe piaţa o tehnică inovaţională, ce foloseşte  energia naturală – pompele de căldură  Midea,  precum şi climatizatoarele  centralizate  DamVent (Болгария)

 Anul 2011.

            Are loc schimbarea denumirii companiei din  Di&Trade în  Di &Trade Engineering.

Compania  a ajustat producerea  obturatoarelor de incendiu, supapelor de retinere a focului şi a supapelor de evacuare a fumului.   Începe producerea  ventilatoarelor de tip canal, care după caracteristicile sale tehnice nu conced ventilatoarelor Systemair.

Anul 2012.

Di &Trade începe colaborarea cu compania Rehau.

Are loc producerea proprie a supapelor rotunde de oprire pentru motoarele electrice Belimo. A fost lărgit sortimentul tobelor de eşapament şi clapetelor de acceleraţie.